10:30

IFK Klagshamn

Referat: AIF Barrikaden - IFK Klagshamn

Startelvan: Strandell - Park, Florian, Richard, David - Bagher, Patrik Li, Peter Bytofte (debutant), Palle M - Pontus och Daniel Bohn (debutant)

Avbytare var Ahmed som spelade drygt halva 1:a halvlek, mest som anfallare men mot slutet av halvleken högermittfältare , en plats där han sedan stannade matchen ut, Pascal som kom in efter en dryg halvtimme och spelade resten av matchen som vänstermittfältare och Andy som spelade sista kvarten som innermittfältare.

För ovanlighetens skull mållöst i reservlaget alltså (på den gamla goda tiden spelade Barren aldrig 0-0 över huvud taget - det var nog t.o.m. vanligare med
0-13 - det dröjde flera år innan vi gjorde det första gången och efter sisådär 4-500 matcher hade vi max en handfull 0-0-matcher) men för den skull saknades det inte alls målchanser och det var i princip vi som stod för alla.

Matchen hann inte mycket mer än börja förrän ett av våra senaste nyförvärv Daniel Bohn skadade sig. Sedan han haltat omring och känt sig för en stund fann han för gott att gå av redan i den 9:e min. Vi hade sedan två jättechanser i 15:e resp. 17:e minuten varav den senare slutade med att skottet räddades på mållinjen av en utespelare. Resten av halvleken var sedan fri från riktigt klara målchanser men vi hade flera halvchanser medan de bara hade en del helt ofarliga skott.

I andra halvlek hade vi en tidig målchans där det avslutande skottet blev uselt efter ett annars mycket fint anfall. I den 62:a min hade Paul ett skott i ribbans underkant som studsade rakt ner innan målvakten kunde greppa den. Omedelbart därefter hade Klagshamn sin bästa chans under matchen men sköt över ur ett bra läge.

De började dock få allt större del av spelet efterhand i 2:a halvlek. Man skapade en del halvchanser - fast inte fler än vi - och fick till ett antal hörnor som dock aldrig blev särskilt farliga. Sedan Patrik Li enligt överenskommelse måst gå innan matchen var slut och vi fick en del småskador, som medförde att vi inte riktigt hade 11 riktigt skadefria spelare på banan, kändes det ett tag som om vi skulle kunna få svårt att klara oss från baklängesmål. Det gjorde vi alltså och mot slutet var det vi som, när vi nu inte gjort det tidigare, borde avgjort matchen. I den 87:e min hade vi ett fint anfall som avslutades med ett skott där deras målvakt tvingades till en bra räddning och minuten senare hade vi en nick som räddades på mållinjen sedan "hela" publiken - och säkert hela laget - varit övertygad om att bollen var på väg in. I sista stund dök det dock upp någon från tillsynes ingenstans och fick bort bollen just som den var på väg in vid bortre stolpen.

Vi gjorde som helhet en bra insats. I synnerhet var backlinjen mycket stabil. Detsamma kan sägas om Christian i målet även om han inte ställdes särskilt mycket på prov. En särskild eloge till Park som förutom ett säkert försvarsspel också på ett förtjänstfullt sätt följde med upp i anfallen.

Tre poäng hade suttit bra. Det hade nog inneburit att vi hade sluppit oroa oss särskilt mycket för att åka ut. Som det är nu känns det inte riktigt lika säkert även om vår uppåtgående trend resultatmässigt gör att det ser rätt bra ut trots allt.

Statistik: Hörnor: 5-5 Skott på mål: 12-4 Skott utanför: 4-8